Міністр Петренко розказав, як деякі судді «творчо» підходять до закону про очищення влади

Міністр Петренко розказав, як деякі судді «творчо» підходять до закону про очищення влади

Автоматична люстрація є прямою нормою закону, і суд не має права ухвалювати якісь рішення взагалі

Деякі судді допомагають держслужбовцям, які підпадають під люстрацію, уникнути її. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко в інтерв’ю «Главкому».

«Ми відслідковуємо з профільним департаментом такі справи. Наш інструмент – публічність. Про найбільш одіозні справи ми інформуємо й журналістів, і громадськість. Плюс, такі рішення ми розміщуємо в себе на сайті, щоб країна знала своїх героїв в обличчя – і тих, хто намагається сховатися від люстрації, і тих суддів, які їм в цьому допомагають», - розповів чиновник.

Петренко також наголосив, що автоматична люстрація є прямою нормою закону. Відповідно, суд не має права ухвалювати якісь рішення взагалі:
«Якщо особа підпадає під автоматичну люстрацію, предметом дослідження в суді може бути тільки одна річ – трудова книжка цієї людини. Усе, що потрібно подивитися, - чи більше 12 місяців особа перебувала на відповідній посаді, чи менше. Справа, яка закінчується протягом 15 хвилин! А наші судді підходять до цього творчо – починають оцінювати, наскільки законодавець правильно визначив термін заборони», - сказав міністр.
За словами чиновника, у випадку з такими суддями Мінюст публічно називає прізвища, виставляє їхні рішення на широкий загал, подає на них відповідні скарги.
«І це не є тиском на суд. Хоча органи прокуратури порушили проти Мін'юсту справу про нібито тиск на суддів Конституційного суду у справі про люстрацію», - зазначив міністр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: