Міністр юстиції: В системі виконавчої гілки влади закон про люстрацію був виконаний фактично на 100%

Міністр юстиції: В системі виконавчої гілки влади закон про люстрацію був виконаний фактично на 100%

Певні складнощі виникли з Державною фіскальною службою

Незважаючи на певні складнощі з Державною фіскальною службою, закон про люстрацію виконано майже повністю. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко в інтерв’ю «Главкому».
«Можу сказати лише, що в системі виконавчої гілки влади, де уряд має право приймати кадрові рішення, закон про люстрацію був виконаний фактично на 100%. Навіть при певному спротиві ДФС і ще декого», - сказав він.
За словами чиновника, після звіту Мін'юсту минулий уряд ухвалив рішення про звільнення із посад великої кількості осіб – близько 50% керівного складу всіх органів ДФС по країні.
Свою розмову з керівником ДФС Романом Насіровим Петренко не коментував, однак розповів, що в системі виконавчої гілки влади є механізм доведення до керівника органу його обов’язку виконати закон. Інакше це матиме негативні наслідки для цього керівника.
« А в тих органах, які є конституційно незалежними, ця проблема постає більш гостро – ідеться про суди і частково про прокуратуру, де немає механізмів спонукань до виконання закону про люстрацію», - наголосив Петренко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: