Міністра часів Януковича підозрюють у відмиванні 10 млрд гривень

Міністра часів Януковича підозрюють у відмиванні 10 млрд гривень
Екс-міністра МВС Віталія Захарченка підозрюють у відмиванні 10 млрд гривень

ГПУ також підозрює оточення Захарченка у створенні фіктивного банку для прикриття відмивання грошей

Віталія Захарченка - колишнього міныстра внутрішніх справ України часів президентства Віктора Януковича - підозрюють у відмиванні 10 млрд гривень через фіктивний банк.

Про це йдеться в ухвалі Печерського суду.

Зокрема, нещодавно Печерський районний суд Києва надав доступ Генеральній прокуратурі України (ГПУ) до документів «Смартбанку», через який проводились фінансову операції Захарченка та його оточення.

За інформацією Генеральної прокуратури, слідство виявило підстави вважати, що «Смартбанк» створили для прикриття нелегальної діяльності. В тому числі - для ухилення від сплати податків.

«Сторона обвинувачення вказує, що у слідства є достатньо підстав вважати, що публічне акціонерне товариство «Смартбанк» (попередня назва ПАТ «Банк Ринкові Технології») було створено для прикриття незаконної діяльності, пов'язаної із забезпеченням та здійсненням фінансових операцій, направлених на надання підприємствам реального сектору економіки незаконних послуг з формування технічного податкового кредиту з податку на додану вартість, тобто ухилення від сплати податків, мінімізації доходів, незаконної конвертації безготівкових грошових коштів у готівку на суму 10 345 553 215 грн. (близько 98% усіх операцій банківської установи з видачі готівки), а також для здійснення фінансових операцій, направлених на легалізацію коштів та майна, здобутого ОСОБА_3 і іншими злочинним шляхом (ймовірно внаслідок систематичного одержання неправомірної вигоди), фактичне та юридичне забезпечення чого здійснювалось ОСОБА_5 за сприяння самого ОСОБА_3», - йдеться в ухвалі суду.

З'ясовано, що 25 травня 2016 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію до «Смартбанку», який було віднесено до категорії неплатоспроможних. Підставою стала непрозорість структури власності.

Зазначимо, у травні 2018 року Печерський районний суд Києва дозволив провести спеціальне досудове розслідування щодо екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: