Мінська контактна група пішла у відпустку на три тижні

Мінська контактна група пішла у відпустку на три тижні

Відпустка учасників Тристоронньої контактної групи триватиме до 26 серпня

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться 26 серпня. Про це повідомив кореспондент «Радіо Свобода» Валерій Калиновський.

«Тристороння контактна група пішла у відпустку до кінця серпня, не підписавши жодних умов. Зокрема з тих питань, які обговорювалися довгий час, модальність виборів на Донбасі, про звільнення полонених, і про створення зони безпеки на лінії безпеки. Досить несподівано сьогодні представник України у підгрупі з гуманітарних питань Віктор Медведчук виступив із заявою, яке суперечить позиції України на переговорах у Мінську, в питанні проведення виборів на Донбасі. Він сказав, що, на його думку треба, до того, як проводити вибори, не вимагати, як Україна, безпеки та припинення вогню, а прийняти закони про вибори, змінити Конституцію, особливий статус Донбасу, і інше», – сказав кореспондент.

Він додав: «Прогресу немає і в обмін полоненими, хоча, як заявив Мартін Сайдик, є позитивний зсув, що сторони починають поступово більше розуміти, що потрібно до цієї проблеми залучити міжнародний комітет Червоного Хреста, щоб він об'єктивно оцінював списки з однієї й іншої сторони».

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться 26 серпня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: