Мін'юст спрямував до РФ запит про передачу Клиха

Мін'юст спрямував до РФ запит про передачу Клиха

Раніше було спрямовано запит про передачу Карпюка

Міністерство юстиції України спрямувало в Російську Федерацію запит на видачу утримуваного в РФ громадянина України Станіслава Клиха. Про це заявила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова сьогодні на прес-конференції.
«Поки що немає реакції РФ (на запит про видачу українця Миколи Карпюка – Ред.). Ми очікуємо, що це зараз може зважитися в політичній площині», - сказала Севостьянова.
Вона наголосила, що набагато більше часу займає процедура повернення для виконання покарання, а не обміну. Відповідаючи на уточнююче запитання, чи стосується це тільки Карпюка або Клиха теж, вона сказала: «Так, теж».
Нагадаємо, 19 травня 2016 року суд присяжних у Грозному (РФ) визнав винними громадян України Карпюка і Клиха. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994-го початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної Чеченської Республіки Ічкерія. За даними слідства, вони брали участь у боях з російськими військами в Грозному, зокрема в боях у районі площі «Хвилинка» і біля президентського палацу.
16 червня заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов повідомив, що Мін'юст спрямував до РФ запит про передачу українській стороні Карпюка.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: