Мін’юст: свідчення екс-представника України при ООН у справі Януковича не будуть вирішальними

Мін’юст: свідчення екс-представника України при ООН у справі Януковича не будуть вирішальними

Заступник глави Мін’юсту Наталія Севостьянова

Заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова прокоментувала опубліковані «Главкомом» дані стосовно перших свідчень Сергеєва

Свідчення колишнього представника України при ООН Юрія Сергєєва у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича не матимуть великого впливу, якщо розглядати всі докази у сукупності.

Таку позицію висловила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова в ефірі телеканалу «112 Україна».

Вона прокоментувала опубліковані «Главкомом» дані стосовно перших свідчень Сергеєва.

«Факт, що був такий лист (від Януковича до РФ, - ред.), спрямований про введення військ стосовно Криму, є лише одним з аргументів у цій справі. Тому я впевнена, що навіть якщо у ході слідства буде встановлено, що не він його підписував, у будь-якому випадку факт наявності цього листа раніше чи пізніше свідчить про те, що це було усвідомлене рішення президента. На мою думку, у сукупності усіх доказів суттєвого впливу на цю справу не буде, і у будь-якому випадку вона буде розглянута і завершена», - сказала Севостьянова.

За її словами, це плюс, що збираються докази широкого кола суб’єктів, які мали відношення до зазначених подій, вони допоможуть слідству знайти ті докази, які встоять у судах усіх інстанцій.

Нагадаємо, у розпорядженні «Главкома» опинилися копії протоколів перших свідчень, які колишній постпред України при ООН надав слідчим ГПУ в Нью-Йорку в січні цього року в рамках розслідування справи проти Януковича.

Так, судячи з копії протоколу, Сергеєв стверджує, що приводом для введення військ до Криму було звернення Сергія Аксьонова, а не Януковича. Більш того, Сергеєв зазначає, що коли Рада Федерації РФ дала згоду Володимиру Путіну на введення військ до Криму, про лист Януковича Путіну ще ніхто не знав.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: