Митрополит Московського патріархату попросив Путіна звільнити українських моряків

Митрополит Московського патріархату попросив Путіна звільнити українських моряків
Анатолій вказав, що не може давати оцінку «політичним подіям», проте його християнський обов'язок співчувати морякам та їхнім сім'ям, «враховуючи, що один моряк родом з Полісся»

Митрополит Анатолій назвав захоплення моряків «продовженням воєнних дій чотирьох років, від яких втомився народ України та Росії»

Митрополит Сарненський і Поліський УПЦ Московського патріархату Анатолій опублікував звернення до президента Росії Володимира Путіна з проханням допомогти звільнити українських моряків, захоплених Росією в Керченській протоці.

Митрополит Анатолій назвав захоплення моряків «продовженням воєнних дій чотирьох років, від яких втомився народ України та Росії».

Анатолій вказав, що не може давати оцінку «політичним подіям», проте його християнський обов'язок «як архієрея Православної церкви, об'єднаних одним Христом двох сусідніх народів та держав», співчувати морякам та їхнім сім'ям, «враховуючи, що один моряк родом з Полісся».

«Це біль зобов'язує мене звернутися до вас з проханням про звільнення наших моряків з полону, аби вони змогли зустріти Різдво Христове з люблячими близькими», — написав митрополит.

Як повідомлялося, поранені моряки сидять в загальних камерах: правозахисники заявили про порушення Женевської конвенції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: