Митрополит Московської церкви в Україні закликав архієреїв взяти участь в Об’єднавчому соборі

Митрополит Московської церкви в Україні закликав архієреїв взяти участь в Об’єднавчому соборі
Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ МП Софроній 

«У нас безліч вірян і монастирів, у нас надзвичайно багато ченців. Чому ми не можемо самі собою керувати?», - питає Софроній

Митрополит Черкаський і Канівський Української православної церкви Московського патріархату Софроній вважає, що для української церкви зараз настав вирішальний момент. На його думку, сьогодні можна зробити так, що «ніякого церковного розколу в Україні не буде». Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому»

За словами Софронія, якщо його собраття (з УПЦ МП – ред.) не погодяться, як це до цих пір роблять багато священиків, то «зроблять самі розкол і будуть винуваті в розколі в Україні».

Митрополит визнає, що нині обставини склались так, що і влада хоче єдності, і Константинополь постановляє це, тому варто скористатися цим.

«В Україні 12 тисяч приходів! А якщо додати УПЦ КП і УАПЦ, то це буде найбільша церква в усьому світі серед православних церков. У нас три лаври. У нас безліч вірян і монастирів, у нас надзвичайно багато ченців. Чому ми не можемо самі собою керувати?», - задається питанням єпископ. І звертається до представників Московського патріархату, щоб вони взяли участь в Об’єднавчому соборі.

«Якщо ми зараз зробимо помилку, а на об’єднавчому соборі єпископів від нас буде меншість і виберуть Філарета…Як він сказав: «Я був, є і буду патріархом». Оце тоді нам ганьба!», - говорить Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ МП Софроній.

Нагадаємо, святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

Він підтвердив, що після зняття анафеми його сан не зміниться і він залишиться патріархом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: