Митрополит УПЦ розповів, чому насправді представники Російської церкви не поїхали на Всеправославний собор

Митрополит УПЦ розповів, чому насправді представники Російської церкви не поїхали на Всеправославний собор
orthodoxy.org.ua

Російська церква боїться залишитися без України

Російська православна церква наполягала на тому, щоб питання про автокефалію Української православної церкви не було включено до порядку денного на Великому православному соборі, бо не хоче залишитись без України. Таку думку висловив відомий архієрей Української Православної Церкви (Московського Патріархату), митрополит Черкаський і Канівський владика Софроній (Дмитрук), пише видання «Релігія в Україні».

«Оце перша причина, чому вона не поїхала на собор... Будемо надіятись, молитись і просити Бога, щоб у нашому співтоваристві, у нашому українському архієрейському товаристві, з’явилося бажання мати свою гідність!», - додав владика.

Нагадаємо, у соборі взяли участь 166 делегатів з десяти помісних церков. Російська православна церква відмовилася від участі. Крім того, на собор не приїхали представники Антіохійської, Грузинської, Сербської і Болгарської православних церков. Митрополит Німеччини і екзарх Центральної Європи Августин також наголосив, що церкви, які не захотіли бути присутнім на соборі, можуть пізніше приєднатися до ухвалених на Криті рішень. За його словами, перед відмовниками «двері зовсім не закриваються».

Раніше у Московському патріархаті пояснили свою відмову брати участь у заході тим, що він нібито загрожує розколоти православ'я замість того, щоб об'єднати його. У РПЦ навіть заявили, що вважатимуть рішення, ухвалені на соборі без участі Росії, нелегітимними.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: