Міжнародні резерви України за липень зросли на 94 млн доларів

Міжнародні резерви України за липень зросли на 94 млн доларів
Фото espreso.tv

За останній рік міжнародні резерви держави зросли на 35,7%

За попередніми даними, міжнародні резерви України на 1 серпня склали 14,082 млрд доларів в еквіваленті. Приріст резервів у липні склав 94 млн доларів, повідомляє прес-служба Нацбанку.

Згідно з повідомленням, за останні 12 місяців резерви зросли на 35,7%. Як пояснює регулятор, збільшення резервів у липні відбулося, насамперед, завдяки купівлі Національним банком іноземної валюти для згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку і поповнення резервів.

Так, чиста купівля валюти НБУ протягом місяця становила 257,8 млн доларів. Аукціонів з продажу валюти Національний банк протягом липня не проводив. Також нарощуванню резервів сприяло надходження на користь уряду 98 млн доларів, отриманих в результаті розміщення валютних ОВДП.

У той же час, незважаючи на проведення платежів уряду щодо погашення і обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті в сумі 329,7 млн доларів, резерви все ж збільшилися. Із зазначеної суми 232,8 млн доларів були спрямовані на обслуговування та погашення державних цінних паперів.

За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,6 місяця імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань та поточних операцій уряду і Національного банку України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: