Морська піхота США хоче модернізувати безпілотник-розвідник

Морська піхота США хоче модернізувати безпілотник-розвідник
Безпілотник RQ-21 Blackjack

Нова апаратура спостереження дозволить працювати в важких погодних умовах

Морська піхота США може перейти до використання покращеного безпілотника RQ-21 Blackjack, який був створений на замовлення американського флоту. Перевагою даного безпілотника є відсутність потреби в довгій злітній смузі для старту. Про це повідомляє ресурс C4ISRNET.

Саме в таких умовах постійно змушена діяти американська морська піхота. Компанія IMSAR LLC вже розробила для дрона RQ-21 новий набір апаратури NSP-5. Нова система дозволить отримувати знімки подібної якості як і від використання високоякісних синтетичних апертурних радарів.

Також система NSP-5 дозволить відслідковувати переміщення ворожих сил в режимі реального часу. Окрім того перевагою апаратури від IMSAR LLC є можливість отримувати розвідувальні дані вночі і в погану погоду.

Корпус морської піхоти США в 2018 році в три рази збільшив використання безпілотника RQ-21 в рамках проведення місій в Іраку і Сирії. 

Раніше українські військові успішно випробували турецький безпілотник Bayraktar.

Президент Петро Порошенко повідомляв, що йому вдалося домовитися з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом про поставки ударних турецьких безпілотників «Bayraktar».

Нагадаємо, для потреб Збройних сил України було передано чергову партію із більш ніж 400 одиниць озброєння, військової техніки. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: