Мосійчук розказав, для чого розстрілював портрет Кадирова

Мосійчук розказав, для чого розстрілював портрет Кадирова
Ігор Мосійчук
Фото «Цензор.нет»

Є інформація, що кадирівці до мене шукали підхід раніше, - Мосійчук

Версія про причетність глави Чечні Рамзана Кадирова до замаху на нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука видається самому парламентарю вельми вірогідною. Водночас він це пов'язує не лише із розстрілом портрета Кадирова, яке він публічно зробив у 2014 році.

«Не тільки з портретом це пов’язано. Є інформація, що вони до мене шукали підхід раніше. І у слідства, і у мене особисто. І те, що у мене до цього була охорона, теж з цим пов’язано», - сказав він в інтерв’ю «Цензор.нет».

На запитання журналіста, чи розстрілював би він сьогодні портрет чеченського лідера, Мосійчук відповів: «Чи розстрілював би я портрет? На той час – так; сьогодні, можливо, інакше вчинив би. Чому я на той час це зробив? Бо саме тоді на Донбасі були кадирівці… Це був виклик, демонстрація, що його ніхто не боїться. Це був перформанс, але разом з перформансами робляться і певні заяви».

Нагадаємо, 25 жовтня ввечері на виході з телеканалу Еспресо, коли народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук виходив з будівлі, стався направлений вибух. 

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що у Мосійчука поранення важкі, але жити буде.

В СБУ повідомили, що в результаті вибуху загинули дві людини: помер охоронець Мосійчука та перехожий, який проживав у сусідньому під'їзді.

Крім того, у слідчих є відео з терористом, який привіз мопед з вибухівкою під телеканал Еспресо

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк вважає, що вибух, в якому був поранений нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук, це терористичний акт. Радикали заявляють, що замах на Мосійчука - це справа рук Кадирова.

У прокуратурі назвали всі версії замаху.

У Кремлі назвали «проявом русофобії» звинувачення в причетності до замаху на Мосійчука.

Читайте також статтю: Замах на Мосійчука. Головні версії та що врятувало життя депутату?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: