Компанії, причетні до затримки рейсів українських туристів, мають відповісти - МЗС

Компанії, причетні до затримки рейсів українських туристів, мають відповісти - МЗС

На думку Клімкіна, ретельний та всебічний аудит має з’ясувати причини невиконання компаніями умов ліцензій

Компанії, які не забезпечили вчасного та належного перевезення українських туристів з/на курорти, мають понести відповідальність.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Наші консули роблять усе, що в їхніх силах, аби допомогти сотням співвітчизників, які через недобросовісність авіаперевізників та туроператорів потрапили в пастку в аеропортах Тунісу, Єгипту, Туреччини, Албанії та інших курортних країн. На жаль, це тільки половина проблеми, адже не менша кількість людей, які чесно оплатили свій відпочинок, по кілька днів не можуть вилетіти з України», — написав міністр у Facebook.

На думку Клімкіна, ретельний та всебічний аудит має з’ясувати причини невиконання компаніями умов ліцензій, за якими вони працюють, «і чи взагалі вони здатні їх виконувати».

«І робити це необхідно не колись, а прямо зараз. Досить по-страусячому ховати голову в пісок», — заявив міністр.

У понеділок, 2 липня, до України вилетів літак з українськими туристами, які декілька днів не могли повернутися з Тунісу на батьківщину.

Як відомо, міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Мінінфраструктури вимагатиме від Генеральної прокуратури порушити кримінальну справу в зв'язку з шахрайством з боку туроператора Oasis Travel.

Омелян повідомив, що в Україну вже повернули 770 українських туристів, ще залишається близько 800.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: