МЗС вимагає від РФ пустити до Павла Гриба українських лікарів

МЗС вимагає від РФ пустити до Павла Гриба українських лікарів
Павло Гриб

Українським консулам не дозволили передати ліки Павлові Грибу

Міністерство закордонних справ України вимагатиме від Росії надати дозвіл на обстеження українськими лікарями Павла Гриба через погіршення стану його здоров’я.

Про це повідомила у Twitter речниця МЗС України Мар’яна Беца.

«Павла Гриба відвідав консул. Враховуючи стан його здоров’я, вимагаємо повторно від РФ надати дозвіл на обстеження фахівцями МОЗ України», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, 4 серпня у Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України Павло Гриб. Пізніше стало відомо, що його викрали російські спецслужби і перевезли в слідчий ізолятор у Краснодарі (Росія).

Українським консулам не дозволили передати ліки Павлові Грибу під час відвідання у краснодарському СІЗО.

Павло Гриб страждає на портальну гіпертензію (підвищення тиску у ворітній вені унаслідок ускладненого кровообігу). 

Як повідомляв «Главком», міністерство закордонних справ Білорусі не відповідає на ноти України про обставини затримання російськими силовиками 19-річного українця Павла Гриба в Гомелі.

Цього тижня стало відомо, що батькам арештованого українця Павла Гриба, який перебуває у краснодарському СІЗО, не дозволили зустрітись із сином.

Нагадаємо, 18 жовтня росіяни влаштували судилище над викраденим в Білорусі та вивезеним до Росії Павлом Грибом. Його залишили в СІЗО під вартою ще майже на три місяці. 

За зверненням Генерального консульства України в Ростові-на-Дону, 23 жовтня 2017 року відбудеться зустріч консула з незаконно утриманним в СІЗО Краснодару Павлом Грибом.

Російські спецслужби затримали українця Павла Гриба 25 серпня (на наступний день після перетину ним кордону Білорусії) і не допустили до нього ні представників МЗС України, ні адвоката. Білоруська сторона тільки 31 серпня підтвердила факт перетину кордону при в'їзді в Білорусь 24 серпня. Представники захисту приїхали в слідчий ізолятор ФСБ в Краснодарі, де перебуває Павло Гриб, однак їх до затриманого не пустили.

13 вересня повідомлялося, що російські ЗМІ заявили про арешт Гриба суд Краснодара на два місяці. Російський адвокат Андрій Сабінін, який захищає утримуваного в Росії українця, зазначив, що рішення про арешт хлопця до 17 жовтня було заочним. Сам Павло Гриб заявив, що не отримує призначені йому ліки і турбується про своє здоров'я.

Раніше ЄСПЛ зажадав від РФ висновок про стан здоров'я українця Павла Гриба. Також він запропонував відправити до СІЗО своїх лікарів. 11 жовтня українська сторона відправила лікарів до затриманого українцю, не дочекавшись дозволу РФ. Однак російська сторона так і не допустила їх до Павла.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: