На Донеччині заочно судитимуть псевдопрокурора «ДНР»

На Донеччині заочно судитимуть псевдопрокурора «ДНР»
Екс-співробітниці прокуратури загрожує до 15 років ув'язнення

Пособниця бойовиків восени 2014 року звільнилася за власним бажанням з посади прокурора Донецької міжрайонної прокуратури

Прокуратура Донецької області передала до суду обвинувальний акт проти колишньої співробітниці прокуратури, яка перейшла на бік бойовиків «ДНР».

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«У ході досудового розслідування встановлено, що мешканка Донецька, будучи восени 2014 звільненою за власним бажанням з посади прокурора Донецької міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері, з січня 2015 співпрацює з терористичною організацією «ДНР», - йдеться в повідомленні відомства.

Згідно з інформацією, зараз жінка працює так званим заступником начальника організаційно-контрольного відділу прокуратури «ДНР», який контролює незаконну діяльність органів і підрозділів «відомства».

«Спільниця терористів надає злочинні накази підлеглим їй особам і здійснює контроль за дотриманням нормативно-правових актів, прийнятих всупереч Конституції України і спрямованих на порушення прав громадян України, які проживають на тимчасово захопленій бойовиками території Донбасу», - зазначили у прокуратурі.

Дії колишнього прокурора кваліфіковані як участь і сприяння діяльності терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Їй загрожує до 15 років позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: