На Харківщині поліцейські склали 226 адмінпротоколів через порушення карантину

На Харківщині поліцейські склали 226 адмінпротоколів через порушення карантину
Поліцейські склали протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення

Порушників чекають штрафи від 17 тисяч

В Харківській області за порушення правил дотримання карантину поліцейські склали 226 адмінпротоколів, з них вісім відносно перевізників та шість щодо громадян, які порушили правило самоізоляції.

Про це повідомляє пресслужба поліції Харківської області.

«З боку працівників підприємств, установ, організацій та інших осіб, які здійснювали торгівлю, поліцейські зафіксували 129 правопорушень. 71 адміністративних протоколів складено на керівників торгових закладів та установ харчування, 8 — відносно перевізників, 11 — на керівників підприємств, установ, організацій, 6 — відносно громадян за порушення карантинних правил щодо самоізоляції, 1 — відносно фізичних осіб»,- йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в усіх випадках відносно порушників поліцейські склали протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«Санкцією статті передбачено штраф для громадян — від 17 до 34 тисяч гривень і для посадових осіб — від 34 до 170 тисяч гривень. Рішення про накладення адміністративних стягнень на порушників прийматиме суд»,- зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, влада України посилює карантинні заходи з метою стримування пандемії коронавірусу COVID-19. Відповіжна постанова уряду опублікована у п'ятницю, 3 квітня.

Зазначимо, українцям з понеділка можна виходити на вулицю лише з документами і в масці. Глава уряду зазначив, що що жорсткі обмеження - це тенденція, до якої дедалі частіше вдаються держави по всьому світу.

Також Кабінет міністрів закликає українців утриматись від шашликів, від прогулянок парками на найближчі 3-4 тижні у зв'язку з посиленням карантину в Україні.

Глава уряду Денис Шмигаль заявив, що у кінці квітня уряд поетапно послаблюватиме карантинні обмеження, якщо зменшиться кількість хворих на Covid-19.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: