На Кіровоградщині зареєстрували спалах АЧС

На Кіровоградщині зареєстрували спалах АЧС

В підсобному господарстві військової частини ліквідували 66 свиней

У підсобному господарстві військової частини в Олександрії в Кіровоградській області зареєстрували випадок АЧС свиней. Про це повідомила прес-служба Держпродспоживслужби в області. 

Згідно з інформацією, до Олександрійського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області від командування військової частини, що знаходиться в м. Олександрії, надійшло повідомлення про те, що в підсобному господарстві загинуло 35 голів свиней різних вікових груп.

Після отримання повідомлення фахівці Держпродспоживслужби та підпорядкованих установ ветмедицини в м.Олександрії здійснили виїзд на місце та провели розслідування випадку з відбором біологічного матеріалу та наступним його направленням до Державного науково-дослідного інституту лабораторної діагностики та ветсанекспертизи (м.Київ).

«За результатами дослідження виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней. Після цього в підсобному господарстві військової частини проведено безкровне умертвіння, спалювання та захоронення трупів тварин у кількості 66 голів (38 голів - падіж, 28 голів - умертвіння)», - зазначили у відомстві.

Проводяться заходи, передбачені рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. Більше випадків загибелі та захворювання свиней, як в особистих господарствах так і в колективних, на території міста та району не зареєстровано.

Нагадаємо, всього протягом 2017 року в Україні зафіксовано 140 випадків АЧС, з них 111 - серед домашніх свиней, 24 - серед диких і 5 - інфікованих об'єктів.

Раніше повідомлялося, що через АЧС Білорусь обмежила ввезення свиней вже з чотирьох областей України. Так, у зв'язку з виявленням вірусу АЧС вводяться тимчасові обмеження на ввезення на територію Республіки Білорусь з Харківської, Сумської, Донецької та Тернопільської областей України живих свиней, зоопарків і циркових тварин таких видів, сперми кнурів, м'яса свиней (в тому числі диких кабанів) і інша свинарська сировина, а також продуктів її переробки; шкіряної, рогокопітноі і кишкової сировини, щетини, м'яса диких кабанів, мисливських трофеїв, отриманих від таких видів тварин, кормів і кормових добавок для тварин рослинного і тваринного походження, обладнання для транспортування, утримання, забою і розбирання свиней і сировини (продукції) тваринного походження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: