На «кнопкодавстві» попався нардеп, який пропонував саджати за це до тюрми (відео)

На «кнопкодавстві» попався нардеп, який пропонував саджати за це до тюрми (відео)
Нардеп Василь Німченко попався на «кнопкодавстві» 

Особливу пікантність інциденту додає те, що Німченко є співавтором законопроекту 1127 про кримінальну відповідальність депутатів за «кнопкодавство»

У Верховній Раді під час ранкового пленарного засідання 12 листопада народного депутата фракції «Опозиційна платформа - За життя» Василя Німченка викрили порушення процедури особистого голосування. Про це повідомляє громадський рух Чесно.

Повідомляється, що під час голосування за законопроєкт №2299 про вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти Німченко натиснув на дві копки «за».

На схемі розсадки місце ліворуч від депутата-кнопкодава не закріплене за жодним нардепом, а по праву руку від Німченка сидить його колега з ОПЗЖ Тарас Козак.

pasted_image_0

Примітно, що під час голосування за законопроєкт №2299 24 з 44 парламентаріїв ОПЗЖ утрималися, а «за» проголосували лише п’ятеро членів цієї фракції: Німченко, Козак, Микола Скорик, Вадим Столар і Нестор Шуфрич.

Для Німченка це вже не перше «кнопкодавство»: нардеп щонайменше один раз порушив процедуру особистого голосування у Верховній Раді 8-го скликання.

Зазначимо, що Німченко є співавтором законопроєкту №1127 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо кримінальної відповідальності народних депутатів України за неособисте голосування), в якому нардеп пропонував передбачити арешт на строк до двох років за повторне «кнопкодавство». Даний законопроєкт нардепи ухвалили за основу 29 жовтня. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: