На позачерговому засіданні Рада розгляне розблокування закону про ринок землі

На позачерговому засіданні Рада розгляне розблокування закону про ринок землі

Дмитро Разумков: Рада у понеділок не розгляне банківський законопроєкт

Дмитро Разумков зазначив, що засідання Ради відбудеться у понеділок, 13 квітня, початок засідання запланований на 14:00.

На позачерговому засіданні Верховна Рада розгляне 13 постанов про скасування закону про ринок землі. Про це повідомив спікер парламенту Дмитро Разумков.

Зазначимо, у випадку відхилення цих постанов підписання закону буде розблоковане для глави парламенту та відповідно для президента Володимира Зеленського.

Крім того, парламентарі розглянуть раніше ветований президентом законопроєкт №1049, відомий скандальною правкою про «маржу Холодова».

«Наступне питання - це проєкт закону про внесення змін до закону про Антимонопольний комітет України. Там деякі зміни, які, на жаль, підходять до граничного часу, і треба вносити зміни. Також це буде подолання вето президента №1049. Закон гарний, але весь час він фактично не працював. Зараз він повернувся з вето президента. Я сподіваюсь, він буде підтриманий і буде працювати на користь українського бізнесу», - заявив Разумков.

Спікер парламенту нагадав, що позачергове засідання Верховної Ради відбудеться у понеділок, 13 квітня. Початок засідання запланований на 14:00.

За словами Разумкова, на позачерговому засіданні Ради також буде розглядатись зміни в державний бюджет.

«Цьому була присвячена більшість частини наради», - додав спікер ВР.

Разумков зазначив, що парламентарі також розглянуть проєкт закону №3320. «Він тільки з'явився, повязаний з боротьбою з коронавірусом», - сказав очільник ВР.

За його словами, також Рада розгляне питання про посилення відповідальності за підпали.

На позачерговому засіданні Верховної ради 13 квітня не будуть розглядати банківський законопроект, заявив спікер Ради. Разумков пояснив, що Рада не буде розглядати цей законопроєкт, оскільки профільний комітет не встиг підготувати таблицю поправок.

«На жаль, це антирекорд українського парламенту - 16 000 правок ми не отримували ніколи. Я вважаю, що це спрямовано на те, щоб заблокувати роботу Ради. Тому що потрібно півроку, враховуючи коронавірус, ... і парламент на це не піде. Якщо ми говоримо про його розгляд, на жаль, я поки не можу сказати, коли це станеться. Адже поки не сформована таблиця», - зазначив Разумков.

Спікер парламенту уточнив, що до законопроєкту про банки готується занадто велика таблиця правок.

«Це десь із мій зріст. Тому ми повинні підготувати, сформувати таблицю, після цього вони (комітет, - «Главком») мають пройти по кожній правці, які враховуються чи не враховуються. Тільки після цього можна буде розглядати в залі. Працюють всі інтенсивно, думаю, що на це піде небагато часу», - заявив Разумков.

Він додав, що комітет буде розглядати правки по блокам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: