На Синоді у Стамбулі продовжать розгляд українського питання

На Синоді у Стамбулі продовжать розгляд українського питання

11 жовтня – третій і останній день триденного засідання Синоду

Екзарх Вселенського патріарха, архієпископ Даниїл Памфілійський зі США, який перебував в Києві у межах підготовки до надання автокефалії Українській православній церкві і разом зі своїм колегою звітує з цього питання на засіданні Синоду Константинопольського патріархату, висловив сподівання на позитивне рішення щодо надання томосу Україні.

Він повідомив, що обговорення у Стамбулі триває, і припустив, що офіційне рішення може бути ухвалене до кінця дня.

«Доповідь пройшла чудово, ми провели зустріч із патріархом, а сьогодні зранку (у четвер, 11 жовтня. – Ред.) продовжуємо. Надіємося, що до кінця дня буде офіційне повідомлення. Доповідь була сприйнята чудово. Я думаю, всі були зацікавлені українським питанням, було багато питань і відповідей. Так що думаю, що буде щось позитивне. Буде ще продовження доповіді і обговорення. Думаю, за кілька годин ви почуєте результати», – сказав архієпископ Даниїл.

Як відомо, 11 жовтня – третій і останній день триденного засідання Синоду.

Нагадаємо, речник УПЦ КП Євстратій Зоря відреагував на повідомлення про заяву митрополита Австрійського Арсенія про нібито відкладення питання української автокефалії.

Раніше митрополит Австрійський та екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) у розмові з католицькою агенцією новин KNA в Стамбулі заявив, що питання надання Українській православній церкві автокефалії поки що відкладене.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: