На складах під Ічнею досі лунають поодинокі вибухи

На складах під Ічнею досі лунають поодинокі вибухи

У населених пунктах поблизу арсеналу працює 21 піротехнічна група від ДСНС

На території військових складів в Ічнянському районі Чернігівщини продовжується ліквідація осередків тління. Спостерігаються поодинокі вибухи слабкої інтенсивності.

Про це повідомив з місця надзвичайної ситуації начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України полковник Олексій Чернобай, інформує прес-служба МОУ.

«Станом на 19.00 на технічній території продовжується ліквідація осередків тління. Спостерігаються поодинокі вибухи слабкої інтенсивності», - сказав Чернобай.

«Зазначається, що керівництвом Міноборони та Збройних сил України, які очолюють оперативну групу з ліквідації наслідків надзвичайної події на території над технічною територією арсеналу, здійснено обліт на вертольоті; для координації сил і засобів, залучених до ліквідації наслідків надзвичайної події залучена аеророзвідка ЗСУ. На території 6-го арсеналу працюють пожежні танки (ГПМ-54), інженерні машини розгородження та пожежні машини. Два пожежні літаки АН-32П авіації ДСНС України протягом дня здійснили 25 скидів води. На адміністративній території працюють 15 груп розмінування, які продовжують здійснювати поверхневе очищення», - поінформували у Міноборони.

Також уточнюється, що організовано взаємодію з підрозділами СБУ, ДСНС України, Нацполіцією та місцевим штабом територіальної оборони.

У населених пунктах поблизу арсеналу працює 21 піротехнічна група від ДСНС з метою виявлення та очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів, патрулі Військової служби правопорядку ЗСУ організовують допомогу місцевому населенню, а також здійснюють заходи щодо підтримання правопорядку.

«Підрозділи територіальних квартирно-експлуатаційних органів ЗСУ та персонал арсеналу продовжують відновлення життєдіяльності на адміністративній території військової частини. Було проведено повну дефектацію будівель та об’єктів адміністративної території на ступінь пошкодження. Силами підрозділів ЗСУ, Нацгвардії та Нацполіції з метою недопущення проникнення сторонніх осіб, організовано охорону навколо периметру технічної території», - додали у МОУ.

Нагадаємо, у Міноборони заявили, що станом на вечір 10 жовтня пожежу на території 6-го арсеналу біля Ічні у Чернігівській області повністю ліквідували.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: