На Сумщині прикордонники затримали контрабандистів зброєю

На Сумщині прикордонники затримали контрабандистів зброєю

Зброю намагалися вивезти до Росії

У Сумській області неподалік від міжнародного автомобільного пункту пропуску «Юнаківка» прикордонники затримали автомобіль, у якому двоє українців перевозили зброю та боєприпаси.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України (ДПСУ) в Facebook.

До пункту пропуску «Юнаківка» зі сторони України одночасно під’їхали два автомобілі BMW Х5 та Audi А4, обидва литовської реєстрації. Автомобіль BMW Х5, в якому їхали двоє громадян України, прослідував на територію пункту пропуску для оформлення на виїзд до Росії, а автомобіль Audi А4 розвернувся перед пунктом пропуску, від’їхав на відстань близько 500 м та зупинився, розповіли в ДПСУ.

«Охоронці кордону вирішили перевірити даний транспортний засіб та з’ясувати мету здійснення стоянки. Під час перевірки було з’ясовано, що в транспортному засобі знаходяться двоє громадян України, при цьому пасажир не мав при собі жодного документа, що посвідчуює особу. Також під час візуального огляду автомобіля прикордонники помітили під сидінням водія предмет, зовні схожий на пістолет», - зазначили в ДПСУ.

У багажному відділені правоохоронці виявили рушницю з обрізаним дулом марки «БОБ-52» з двома набоями 16-го калібру, 2 радіостанції, 2 балаклави, комплект номерних знаків та рюкзак, в якому знаходилися 2 набої до обрізу 16-го калібру та 4 набої калібру 9 мм травматичної дії. Крім того, у салоні автомобіля під сидінням водія правоохоронці виявили травматичний пістолет марки «Форт-12РМ» з 12 набоями калібру 9 мм, в ящику для дрібних речей 1 мисливський ніж, а в дверцятах водія - трьохколійний металевий телескоп, електрошокер та монокуляр.

Громадян на автомобілі Audi A4, а також водія та пасажира автомобіля BMW X5 затримали.

Раніше співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури блокували на Полтавщині мережу збуту вогнепальної зброї та боєприпасів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: