НАБУ просить не спекулювати на «справі Омеляна»

НАБУ просить не спекулювати на «справі Омеляна»
Міністр інфраструктури Володимир Омелян

У НАБУ наголошують, що внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань не є достатньою підставою для звинувачень особи у вчиненні правопорушення

У Національному антикорупційному бюро прокоментували кримінальне провадження, розпочате  щодо міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Як повідомили у прес-службі НАБУ, справа відкрита ще у травні.

«У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи Національного антикорупційного бюро України здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого незаконного збагачення та можливого декларування недостовірних даних одним із членів Кабінету міністрів України (попередня правова кваліфікація ст.366-1, ч.3 ст.368-2 Кримінального кодексу України)», - йдеться у повідомленні.

У НАБУ зазначили, що в ході розслідування про підозру нікому не повідомлялось.

«Наголошуємо, що внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань не є достатньою підставою для звинувачень особи у вчиненні правопорушення. Тому просимо ЗМІ утримуватись від спекуляцій на цю тему», - додали у відомстві.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування проти міністра інфраструктури Володимира Омеляна за підозрою в незаконному збагаченні і отримало доступ до інформації про його мобільні переговори. 

Детективами НАБУ розслідується кримінальне провадження від 26 травня за фактом декларування недостовірної інформації й незаконного збагачення міністра інфраструктури.

Раніше Омелян заявляв, що хвилі спроб компроментації його можуть здійснюватися компанією «МАУ», а також певними політичними фігурами.

13 жовтня Омелян заявив про готовність співпрацювати зі слідством.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: