НАБУ залучало ФБР для викриття Розенблата і Полякова

НАБУ залучало ФБР для викриття Розенблата і Полякова
Борислав Розенблат

ФБР відстежувала роботу компанії-нерезидента «Фуджейра», яка була створена в США і зареєстрована на сестру Розенблата для проведення оборудок із бурштином

Для викриття та документування незаконної діяльності народних депутатів України Борислава Розенблата та Максима Полякова долучалися фахівці Федерального бюро розслідувань США, а також вперше діяли під прикриттям українські офіцери з Національного антикорупційного бюро. Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

Він відмовився деталізувати міру участі співробітників ФБР у цій операції, а також конкретизувати дії українських агентів, які працювали під прикриттям.

Водночас Ситник дав зрозуміти, що дії вказаних осіб були спрямовані, в тому числі, на відстеження роботи компанії-нерезидента «Фуджейра», яка була створена в США і зареєстрована на сестру Розенблата для проведення оборудок із бурштином.

Нагадаємо, подання на зняття недоторканності з народних депутатів Борислава Розенблата (БПП) та Максима Полякова («Народний фронт») було підписане 19 червня.

В рамках розслідування кримінального провадження про незаконний видобуток бурштину вже затримано шістьох осіб. «В цілому станом на сьогодні затримано шість осіб. Це троє помічників народних депутатів, один охоронець народного депутата, два представники громадської організації, яка займається боротьбою з корупцією», - повідомив Холодницький і додав, що також існує підозра щодо причетності до цієї схеми помічника одного з народних депутатів від Радикальної партії.

Наразі подання на зняття недоторканості з Розенблата та Полякова направлені генеральному прокурору.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що в одному з ресторанів Києва співробітники НАБУ затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата за підозрою в отриманні хабара. При ньому були $200 тис. 

У НАБУ стверджують, що хабар, на якому затримали охоронця Розенблата, призначався двом нардепам.

Вони це заперечують і назвали подію «провокацією».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: