Нацбанк за три роки вивів з ринку близько 10 банків за відмивання коштів

Нацбанк за три роки вивів з ринку близько 10 банків за відмивання коштів

З 2014 по 2017 роки близько 10 банків було виведено за порушення законодавства з питань фінансового моніторингу

Національний банк України з 2014- по 2017 роки вивів з ринку близько 10 банків за порушення законодавства з питань фінансового моніторингу, в основному це була діяльність банків, націлена на відмивання коштів. Про це в інтерв'ю LB.ua розповів директор Департаменту фінансового моніторингу Національного банку України Ігор Береза.

«З 2014 по 2017 роки близько 10 банків було виведено за порушення законодавства з питань фінансового моніторингу. В основному це була схемна діяльність банку, націлена на відмивання коштів. Або банки були задіяні як посередники в схемах по так званому «обналу», - розповів Береза.

Він зазначив, що «схеми» постійно змінюються.

 «Як тільки регулятор вносить зміни,« схеми» ускладнюються, їх все важче виявити. Раніше, як правило, «схема» була сконцентрована в одному банку, а зараз це може бути кілька рівнів із залученням багатьох банків. Більш того, операції можуть бути навіть непоміченими банком. Це може бути великий системний банк, або банк з іноземним капіталом. У цей банк може прийти клієнт і стверджувати, що він працює «по-білому» і законно. Але раптом клієнт може почати здійснювати різні, абсолютно протизаконні операції на величезні суми. Банк повинен бути здатний оперативно виявити таку діяльність і запобігти залученню банку до схемних операцій», - підкреслив Береза. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: