Начальника Генштабу треба міняти саме зараз - нардеп

Начальника Генштабу треба міняти саме зараз - нардеп
Нардеп Юрій Береза

У Верховній Раді заговорили про відставку начальника Генштабу Віктора Муженка

Прийшов час заміни начальника Генерального штабу. Про це заявив народний депутат з фракції «Народний фронт», колишній комбат Юрій Береза в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Почитаємо обов'язки вищих посадових осіб за всі події. У першу чергу за пожежну безпеку у Збройних силах України несе відповідальність начальник Генерального штабу.

Після Балаклії (23 березня почалися вибухи на складах зберігання боєприпасів, розташованих неподалік від міста Балаклія Харківської області. – ред.) у мене є офіційний запит про відсторонення на момент розслідування начальника Генштабу від виконання своїх службових обов'язків», - сказав він.

«Прийшов час заміни і приходу до Генерального штабу свіжої крові. Людини, яка здатна насправді оцінити все.

Стратегічно начальник Генштабу мав зробити кілька речей за підсумками засідання комітету національної безпеки і оборони. Боєприпаси першої і другої категорії - зробити все, щоб вони не були на одній території. Розмістити по боєздатних бригадах, які можуть приймати участь у бойових діях проти Російської Федерації», - пояснив нардеп.

«Після Радянського Союзу в Україні досить велика кількість баз. Зробити ревізію і відсортувати те, що нам потрібно на сьогодні, завтра і те, що нам буде потрібно післязавтра. Розтягнути по всій лінії можливого протистояння з РФ», - додав Береза.

Нагадаємо, що в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко виїхав у Вінницьку область, де горять склади зі зброєю.

Крім того, оперативно-слідча група СБУ спільно з іншими правоохоронцями працює на місці пожежі на військових складах н.п. Калинівка, що на Вінниччині.

Військовою прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ст. 113 Кримінального Кодексу України за фактом вчинення диверсії на території військової частини.

Президент України Петро Порошенко скликає військовий кабінет за участі прем'єр-міністра, секретаря РНБО, міністра оборони, начальника Генштабу, голови СБУ, а також керівництва Нацполіції, Нацгвардії та Служби надзвичайних ситуацій одразу після їх повернення з Вінниці.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: