Наглядова рада Суспільного підписала контракт з Аласанією

Наглядова рада Суспільного підписала контракт з Аласанією
Зураб Аласанія

Найближчим часом Аласанія представить Наглядовій раді членів правління Суспільного

Голова Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії Тетяна Лебедєва підписала контракт з головою правління НСТУ Зурабом Аласанією.

«У нас сьогодні, безперечно, історична подія, історичний день. Бо сьогодні ми ставимо останню крапку на організаційному етапі створення нашого національного Суспільного телерадіомовлення... Головне зроблено. Головне – це те, що обрано на конкурсі, прозорому, публічному, команду тих, кому ми довіряємо реформування. Це вже буде новий, суспільний контент, нова парадигма відносин телерадіомовників і аудиторії. Тобто справжній зміст реформи – це відповідальність нової команди реформаторів, яку ми обирали на цьому прозорому конкурсі, де було вісім претендентів, але переміг Зураб Аласанія як керівник цієї команди. І сьогодні відбувається дуже важливий етап – ми підписуємо з паном Зурабом контракт», – сказала Лебедєва.

За її словами, вже найближчим часом Аласанія представить Наглядовій раді членів правління, тобто тих, із ким він робитиме цю реформу.

Лебедєва також зазначила, що «майже кров'ю пана Зураба буде підписано цей контракт, бо лише той, хто весь цей час був у курсі всіх перетворень, цього важкого шляху, тієї ситуації, яка сьогодні існує на державному ще телебаченні, яке завтра має стати Суспільним мовником, може оцінити ту абсолютно шалену, непомірну роботу і відповідальність, яку пан Зураб зі своєю командою бере на себе».

Водночас вона наголосила, що спостерігати за цією роботою і, головне, за її результатами буде, по-перше, вся Україна, тобто потенційна аудиторія Суспільного мовника, по-друге – Наглядова рада, якій довірено суспільством і громадськістю наглядову функцію, по-третє – велика міжнародна донорська спільнота, яка весь цей час дуже уважно слідкувала і неабияк допомагала процесу реформування, підтримувала на кожному кроці і морально, і матеріально цей процес.

«Без перебільшення весь світ дивиться на нас сьогодні. Це надважлива і найважливіша медіареформа в Україні. Тому вітаю, співчуваю і з задоволенням зараз поставлю свій підпис під цим контрактом, який не дуже зручний для пана Зураба, але вже все – треба його виконувати», – сказала Лебедєва.

Нагадаємо, Наглядова рада 10 квітня 2017 року обрала головою правління Суспільного мовлення Зураба Аласанію.

Наглядова рада ПАТ «НСТУ» на черговому засіданні, що відбулося 27 квітня, ухвалила текст контракту з Аласанією та доручила голові Наглядової ради Тетяні Лебедєвій підписати його. 

Відповідно до контракту, Зураб Аласанія вступить у свої повноваження 13 травня 2017 року. До 15 травня він повинен буде подати до Наглядової ради кандидатури до складу правління.

Читайте також статтю: Зураб Аласанія: Телецентр на Мельникова доцільно зруйнувати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: