Наливайченка та Парубія викликають до суду у справі екс-регіонала Медяника

Наливайченка та Парубія викликають до суду у справі екс-регіонала Медяника

Суд задовольнив клопотання адвокатів Медяника і на 20 вересня призначено чергове слухання, на якому допитуватимуть свідків

Захист колишнього народного депутата від Партії регіонів Володимира Медяника подав клопотання до суду про зміну запобіжного заходу своєму підзахисному і про виклик нових свідків. За словами адвокатів, вони можуть підтвердити невинуватість Медяника в тих звинуваченнях, які йому інкримінують, оскільки були безпосередніми учасниками та очевидцями подій на Луганщині навесні 2014 року, коли захопили будівлю СБУ.
Суд задовольнив клопотання адвокатів і на 20 вересня призначено чергове слухання, на якому допитуватимуть свідків.
«Справу шито білими нитками. Прокуратура і суд продовжують утримувати Медяника як заручника, при тому, що мінімум десяток свідків вказують на його невинуватість. Сам генпрокурор Луценко відзначив заслуги Медяника в переговорному процесі зі звільнення будівлі СБУ і заручників. Сподіваюся, що суд буде справедливим і чесним перед собою і запобіжний захід про утримання під вартою буде скасовано», – зазначив адвокат Олег Бабич.
Нагадаємо, 8 серпня Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід екс-нардепу від Партії регіонів Володимиру Медянику, якого затримали у рамках справи щодо Олександра Єфремова на 60 днів.
Відповідно до рішення суду, Медяник перебуватиме під арештом до 4 жовтня.
Медяника підозрюють у скоєнні умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст. 110 ч. 3 Кримінального кодексу) і в скоєнні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації «ЛНР» (ст. 258-3 ч. 1 Кримінального кодексу).
Медяник належав до складу групи, яка від української сторони вела переговори про звільнення заручників та будівлі СБУ в Луганську. У групу також входили колишній голова СБУ Валентин Наливайченко, тодішній голова РНБО, нинішній спікер парламенту Андрій Парубій та народний депутат від «Народного фронту» Андрій Левус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: