«Нам готують російську газову камеру». Колишній прем'єр розсекретив плани уряду

«Нам готують російську газову камеру». Колишній прем'єр розсекретив плани уряду
Арсеній Яценюк наголосив, що Україна ледве протягом останніх п'яти років злізли з російської газової залежності
Фото з відкритих джерел

Влада тестує ситуацію, як поведуть себе Україна, українці і політичний істеблішмент, якщо закинути ідею про повернення до російського газу, – Арсеній Яценюк

Йде велика комбінація, в рамках якої розглядається питання геополітичного відновлення впливу Росії над Україною. Спроби постачати газ з Росії Україні ─ елемент цієї геополітичної гри. Про це заявив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк в інтерв’ю Радіо НВ 15 січня.

Арсеній Яценюк наголосив, що зараз влада намагається запустити газ із РФ на територію України: «Вони знову хочуть посадити Україну в російську газову камеру».

Він назвав тезу про так звані незалежні компанії РФ, які можуть постачати газ на територію України, «вищого ступеню брехнею»: «Які є незалежні енергетичні компанії в Російській Федерації? Всі ці компанії прямо чи опосередковано під контролем Кремля».

Окрім того, наголосив Арсеній Яценюк, експорт газу з Російської Федерації регулюється законодавчо: «Виключно «Газпром» може дати зелене світло або не дати зелене світло конкретній компанії поставляти газ».

«Ми ледве протягом останніх п'яти років злізли з російської газової залежності, щоб українці не залежали від того, закрив Путін вентиль на газогоні чи не закрив. Вони нас знову туди тягнуть», - підкреслив лідер НФ.

«Вважаю, що зараз сьогоднішня влада тестує ситуацію, як поведуть себе Україна, українці і політичний істеблішмент, якщо закинути ідею, щоб повернутися до російського газу, а точніше, знову повернутися під російський вплив», ─ наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що головне питання ─ не до виконавців цих кроків, а до тих, хто їх призначає, ─ важать позиція президента, парламентської більшості, уряду.

Він зазначив, що водночас після неконституційних дострокових парламентських виборів, дозволених нинішнім продажним Конституційним судом, країна фактично перетворилася з парламентсько-президентської на класичну президентську республіку: «Тому і питання зовнішньої політики, і питання внутрішньої політики, і питання, які відносяться до компетенції уряду чи парламенту, сьогодні сконцентровані тільки в одному кабінеті – і це кабінет президента України».

«Тому те, що говорять дрібні чиновники – нецікаво. Важливо, яку позицію займає президент. Якщо президент займає позицію ринкової, конкурентної економіки, яка створює робочі місця і захищає тих, хто потребує допомоги, а не субсидує багатих за рахунок бідних, тоді рішення, які приймає сьогоднішній уряд: і введення державного регулювання і відновлення постачання електроенергії чи газу чи то з Білорусі, чи то з Росії ─ є неприпустимими. Тому що це антиукраїнські і антидержавні рішення», ─ наголосив Арсеній Яценюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: