Намісник Києво-Печерської лаври поїхав до Москви, щоб заявити про свою вірність

Намісник Києво-Печерської лаври поїхав до Москви, щоб заявити про свою вірність
Намісник Києво-Печерської лаври Павло

У Москві Павло сказав, що УПЦ МП «носить титул Російської православної церкви»

Намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Павло, який поїхав до Москви на фестиваль православних ЗМІ, заявив про вірність Московському патріархату. Про це повідомляє Інтерфакс-Релігія.

«Не можу сказати, що в нашій братії є якісь хитання... Я вірю, сподіваюся і не сумніваюся, що братія залишиться вірною святій Українській православній церкві, що крім того носить титул Російської православної церкви», - сказав Павло.

Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія.

Нагадаємо, святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний Архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

Він підтвердив, що після зняття анафеми його сан не зміниться і він залишиться патріархом.

Також опубліковано текст рішення синоду Константинопольського патріархату щодо Української церкви.

Слід зауважити, що 15 жовтня у РПЦ заявили, що члени Священного синоду «визнали неможливим подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом».

У Московському патріархаті пояснили, які наслідки матиме рішення синоду РПЦ. Також повідомлялося, за якої умови РПЦ відновить відносини з Константинополем.

26 жовтня предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет висловив сподівання, що всі лаври без жодного насильства перейдуть в українську церкву. Водночас він зазначив, що не може спрогнозувати, скільки часу потрібно для того, щоб лаври на території України перейшли в українську церкву.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: