Намісник Почаївської лаври написав лист «іподиякону УПЦ МП» Порошенку

Намісник Почаївської лаври написав лист «іподиякону УПЦ МП» Порошенку
Намісник Почаївської лаври митрополит Володимир

У Почаївській лаврі дивуються, чому президент змінив своє ставлення до Московської церкви

Намісник Почаївської лаври митрополит Володимир поскаржився президенту Петру Порошенку на тиск і попросив про заступництво.

Про це йдеться у відритому листі на ім'я глави держави, розміщеному 6 грудня на сайті інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

«У минулому ви, шановний Петро Олексійовичу, були іподияконом нашої церкви. Ваш батько неодноразово бував у нашій Свято-Успенській Почаївській Лаврі, де ми, наскільки це було можливо, приділяли йому увагу», – зазначається в заяві митрополита.

А тепер у Почаївській лаврі «дивуються», чому президент «змінив своє ставлення до Української православної церкви».

Напередодні комісія Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника провела ревізію в Свято-Успенській Почаївській лаврі.

Як відомо, Московська церква планує судитися через позбавлення права на Почаївську лавру.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України скасувало незаконну перереєстрацію споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Раніше стало відомо, що Головне управління Нацполіції у Тернопільській області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неправомірних дій держреєстратора під час реєстрації права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври УПЦ Московського патріархату.

Також Міністерство культури звернулося до Міністерства внутрішніх справ провести ряд запобіжних заходів з метою запобігання пошкодження, знищення та викрадення церковного майна та історико-культурних цінностей з релігійних храмів УПЦ МП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: