Напад на табір ромів: суд заарештував двох неповнолітніх львів’ян

Напад на табір ромів: суд заарештував двох неповнолітніх львів’ян

Табір ромів, на який в ніч на 24 червня стався напад

Підозрювані будуть знаходиться в слідчому ізоляторі щонайменше 60 днів

Пустомитівський районний суд Львівської області обрав запобіжний захід двом неповнолітнім підозрюваним у нападі на табір ромів і вбивстві людини у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Про це повідомляє «Радіо Свобода». 

Підозрювані 2000 та 2002 року народження будуть знаходиться в слідчому ізоляторі 60 днів. Зазначається, що вони є мешканцями Львова. Один в цьому році закінчив школу, інший - ще школяр. 

Судове засідання було закрите від ЗМІ. Наступне засідання у цій справі відбудеться 26 червня, суд розгляне обрання запобіжного заходу для ще шести підозрюваних. 

Адвокат одного з підозрюваного Віктор Пономаренко повідомив «Громадському», що оскаржуватиме рішення в апеляційній інстанції.

«Із запобіжним заходом, я вважаю, що він надміру суворий», - сказав захисник.

Хлопцям інкримінують хуліганські дії з важкими наслідками - стаття 296 КК України.

Як відомо, львівська поліція взяла під охорону табір ромів, на який в ніч на 24 червня напали озброєні молодики.

Раніше правозахисні організації України вже звертали увагу на те, що відразу низка нападів радикальних груп в 2018 році так і не були розкриті, а винні не покарані. 

У свою чергу в МЗС заявили, що встановити винних у нападі на ромів у Львові і притягнути їх до відповідальності є важливою частиною міжнародно-правових зобов’язань України за багатьма міжнародними договорами — починаючи з Міжнародного пакту про громадянські та політичні права та Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Нагадаємо, у ніч на 24 червня група молодиків напала на ромський табір і зарізала людину. Убитий – ромський юнак. Його звали Давид Пап. Йому було 23 роки. Ще троє людей дістали поранення. 

Родина загиблого під час нападу рома Давида Папа боїться забрати його тіло, запевняє правозахисник.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак припускає, що за фінансуванням організації, яка розігнала ромів у Львові, може стояти Російська Федерація. 

Дивіться також прес-конференцію у Главкомі: Ксенофобія в Україні. Напади на табори ромів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: