Наприкінці року на з’їзді БПП оберуть нового керманича президентської партії

Наприкінці року на з’їзді БПП оберуть нового керманича президентської партії
Президент Петро Порошенко

Де-факто керівником пропрезидентської сили досі залишається мер Києва Віталій Кличко

Великий з’їзд партії «Блок Петра Порошенка-Солідарність» за участю президента та обрання нового голови політичної сили відбудеться наприкінці цього року. Про це «Главкому» повідомив народний депутат, голова Секретаріату Блоку Петра Порошенка Максим Саврасов.

Серед кандидатур на голову партії називались прізвища Юрія Луценка, Ірини Геращенко, Ігоря Гриніва.

Він розповів «Главкому», що партія наразі нараховує близько 400 приймалень, працівники яких отримують гроші з бюджетного фінансування. Саврасов визнає, що показники членства в партії досить скромні (трохи більше 30 тисяч членів), але зауважує, що ці показники постійно зростають. Важких критеріїв для вступу в БПП нема – приймають всіх охочих, які не були раніше в Партії регіонів.

Саврасов запевнив, що на розвиток партії вистачає і самого державного фінансування (112 мільйонів гривень цього року) і розраховує, що наступного року кількість цих коштів ще збільшиться, оскільки воно прив’язане до рівня мінімальної зарплати. Майже 70% державного фінансування БПП витрачає на місцеві територіальні організації.

Нагадаємо, що у травні минулого року Віталій Кличко написав заяву про складення повноважень з посади голови БПП і з того часу президентська партія фактично не має свого керманича. Президент Петро Порошенко є її почесним головою.

Детальніше читайте у матеріалі «Главкома»: Безголова партія влади. Що відбувається з БПП?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: