Нардеп Березкін: справа про непогашений кредит «Ощадбанку» політично ангажована

Нардеп Березкін: справа про непогашений кредит «Ощадбанку» політично ангажована
Нардеп Станіслав Березкін вважає, що справа про непогашений кредит не позбавлена політичного підтексту

Депутат підкреслив, що висунуті звинувачення є безпідставними

Депутат Верховної ради Станіслав Березкін вважає справу про непогашений кредит «Ощадбанку» політично заангажованою і пов'язує її з початком передвиборної гонки. Так Березкін прокоментував подання генпрокурора до парламенту стосовно притягнення нардепа до кримінальної відповідальності.

«На моє переконання, це справа не позбавлена політичного підтексту. Допускаю, що пред'явлення саме в передвиборний рік звинувачень на мою адресу в рамках справи, що ведеться вже два з половиною роки, невипадково», - вважає Березкін.

Депутат підкреслив, що висунуті звинувачення є безпідставними, а сама справа - не інакше як спроба перевести в кримінально-правову площину відносини між двома суб'єктами господарювання.

«Мова йде про непогашений кредит, яким я й інші особи нібито заволоділи. Проте банком на цей момент ведеться активна робота зі стягнення заборгованості за цим кредитом, і підстав стверджувати про завдані банку збитки нема», - заявив Березкін.

Нардеп також зазначив, що ажіотаж навколо цієї справи створюється штучно зусиллями антикорупційних відомств.

«Добре відомо, наскільки агресивно працює НАБУ в інформаційному полі для виправдання колосального бюджетного фінансування, що виділяється цьому органу, і таких прикладів є безліч», - зазначив депутат.

Водночас Березкін заявив, що має намір всебічно сприяти розгляду цього питання у Верховній раді і «готовий негайно надати колегам-депутатам достовірну та вичерпну інформацію щодо цієї ситуації для ухвалення обґрунтованого рішення».

Вчора, 7 листопада, генеральний прокурор Юрій Луценко подав у Верховну раду подання щодо притягнення до кримінальної відповідальності і затримання депутата групи Воля народу Станіслава Березкіна.

Раніше прес-служба «Ощадбанку» повідомила, що Національне антикорупційне бюро розслідує справу про непогашений кредит у розмірі 20 млн доларів, залученого групою компаній «Креатив», бенефіціаром якої до 2016 року був Станіслав Березкін.

Нагадаємо, НАБУ підозрює нардепа у розкраданні $20 млн держбанку.

Як повідомлялося, дочка нардепа Березкіна спростувала, що їздила в Монако.

Сину депутата Березкіна суд призначив заставу в 5 млн. САП просила 150 млн

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: