Нардеп Лабазюк, який побив СБУшника, поскаржився на «політичний тиск»

Нардеп Лабазюк, який побив СБУшника, поскаржився на «політичний тиск»

Лабазюк стверджує, що нікого не бив, натомість сам став жертвою грубого порушення прав

Народний депутат Сергій Лабазюк прокоментував ситуацію із побиттям співробітника СБУ. Нижче – повний текст коментаря, розповсюдженого прес-службою політика.

«Сьогодні зранку я, як  народний депутат був у своїй громадській приймальні, де ми разом із моєї командою обговорювали результати зустрічі з виборцями. Офіс приймальні у м. Волочиськ знаходиться неподалеку від офісу «Аграрної компанії 2004», де я є почесним Президентом.

О 9-00 до приміщення моєї Громадської приймальні підійшло двоє осіб, представилися співробітниками СБУ. Вони повідомили, що мають рішення суду на вилучення документів у «Аграрної компанії 2004».

Працівники приймальні чітко повідомили цим особам, що це - офіційна Громадська приймальня народного депутата, а не офіс аграрної компанії.

Пізніше головний бухгалтер аграрної компанії, яка підійшла до громадської приймальні, в чергове попросила працівників СБУ пред’явити посвідчення і рішення суду на вилучення документів. Однак у відповідь чоловіки заявили, що в такому разі будуть «силою вилучати необхідні їм документи».

Далі хід подій був наступний: підрозділ «Альфа», озброєний автоматами, увірвався та вибив двері моєї громадської приймальні. Силовики кидали працівників приймальні на підлогу, увірвалися в мій кабінет та почали здійснювати обшук і вилучення незрозумілої документації, все ламали і влаштували повний хаос.

Пізніше зі ЗМІ я дізнався, що нібито побив працівника СБУ, який вже знаходиться в лікарні з травмами середнього ступеня важкості. Ця інформація абсолютно не відповідає дійсності. І я одразу виіхав аби зустрітися з «псевдо потерпілим», однак, виявилося, що його взагалі не було під час штурму моєї громадської приймальні. Цей факт чітко зафіксували камери спостереження. Відео обов’язково буде оприлюднене найближчим часом.

Хочу зазначити, що «Аграрна  компанія 2004» є аграрною компанією, яка займається сільським господарством, а також приймає участь у тендерах на проведення тих, чи інших робіт. І це не є злочином…. Компанія розвивається, дає чисельні робочі місця, приймає участь у розвитку інфраструктури села і т.д. У зв’язку з тим, що відбулось сьогодні, як народний депутат заявляю, що не вчиняв протиправні дії і не завдав ніяких тілесних ушкоджень нікому під час протизаконного вторгнення у мою громадську приймальню.

Тому розцінюю це не інакше, як «політичний тиск» на мене як народного депутата, представника політичної групи «Воля народу». Наша група відмовилася перетворитися на «Наш край», голосувати за зняття мораторію на продаж та вивезення лісу кругляку та антисоціальні бюджетні та податкові закони.

Крім цього, відбулися обшуки не тільки в громадській приймальні та аграрній компанії, а і в моєму приватному будинку.

Вважаю такі дії порушенням Закону України «Про статус народного депутата України», яким   передбачено, що «обшук, затримання народного депутата чи огляд особистих речей і багажу, транспорту, жилого чи службового приміщення народного депутата,  що відповідно до закону обмежують права і свободи народного депутата, допускаються лише у разі, коли Верховною Радою України надано згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності».

Такі дії силових відомств є неправомірними і вчинені з перевищенням службових повноважень та зловживанням владою. Сподіваюсь на об’єктивне розслідування даної ситуації».

Зазначимо, помічники нардепа відмовилися від коментаря ситуації навколо побиття силовика, посилаючись на відсутність офіційної позиції. Коментар з'явився лише через півдня після появи в ЗМІ інформації про інцидент.

Як повідомлялось, Лабазюк побив співробітника СБУ, якого після цього було госпіталізовано з травмами середнього ступеню тяжкості. Це сталося під час проведення слідчих дій на одному з підприємств міста Волочиськ, в рамках розслідування кримінального провадження щодо зловживань посадовими особами Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 345 ККУ — «Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк)».

Це вже не перший випадок, коли Лабазюк потрапив у скандал через невміння контролювати себе. У 2012 році під час виборчої кампанії (він балотувався від 188 округу на Хмельниччині) Лабазюк на питання журналіста відповів йому нецензурною лайкою. Роздратування починаючого політика викликало прохання прокоментувати ситуацію з ремонтом місцевої автодороги, який виконувала підконтрольна політику фірма. Зокрема, на прохання кореспондента  прокоментувати ситуацію, Лабазюк сказав, що «не варто займатися цією х...». Пізніше він пригрозив фізичною розправою і додав: «йди на х ...».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: