Нардеп назвав причину вибухів на складі боєприпасів у Чернігівській області

Нардеп назвав причину вибухів на складі боєприпасів у Чернігівській області

Ігор Луценко заявив, що на 6-му Арсеналі в Ічні не було встановлено систему захисту від безпілотників навіть після вибухів на найбільших складах боєприпасів у країні

Народний депутат Ігор Луценко вважає, що причиною вибухів на 6-му Арсеналі поблизу Ічні в Чернігівській області є бездіяльність президента та Генерального штабу після аналогічних випадків у Сватовому Луганської області, в Балаклії Харківської області, а також в Калинівці Вінницької області. Про це нардеп написав в Facebook.

«За моїми даними, у Ічні не було встановлено систему захисту від безпілотників. Її купили за наші з вами гроші, але тримали у ящиках, попри вказівку розгорнути і запустити», - розповів Луценко.

На думку нардепа, представникам влади варто було зважати на думку громадськості щодо некомпетентності керівника Генштабу Віктора Муженка. Він додав, що не було звільнено нікого з топ-генералітету у відповідь на скарги патріотичної громадськості на розвал армії, натомість мотивовані та досвідчені кадри були витіснені з керівних посад.

Луценко нагадав, що це вже четвертий випадок вибухів на складах боєприпасів, через які оборонний потенціал держави поніс втрати, але в результаті ніхто не був покараний. «Придворні телеканали і сайти, журналісти і блогери за викликом – ось ця система породила безкарність, з ось такими трагічними наслідками», - підсумував він, додавши, що у президента України є відчуття, що попередні три катастрофічні пожежі на складах – не проблема, і наступні аналогічні випадки не будуть заважати йому домінувати в інформаційному просторі.

Луценко зазначив, що двічі добивався зустрічі з президентом і просив його зробити конкретні речі, котрі б покращили становище українських військ.

«Скільки проектів Тимчасових слідчих комісій подавали ми з колегами, скільки звернень моїх на Міноборони залишилося без належної відповіді. І – нуль реакції не тільки чиновників, але і загалу», - додав нардеп.

Як відомо, у Чернігівської області в ніч на вівторок, 9 жовтня, сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Закрито повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Президент України Петро Порошенко викликав силовиків для доповіді в зв'язку з вибухами на арсеналі на Чернігівщині. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відправився в Чернігівську область.

За фактами вибухів на Чернігівщині військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: