Нардеп від БПП хоче взяти на поруки спонсора «ДНР» - ЗМІ

Нардеп від БПП хоче взяти на поруки спонсора «ДНР» - ЗМІ
Нардеп від БПП Олег Недава

Досі настільки явних випадків «кришування» представниками влади посібників «ДНР» зафіксовано не було

Народний депутат із фракції «Блок Петра Порошенка» Олег Недава приїхав до Павлоградського суду, щоб взяти на поруки відомого донецького бізнесмена і депутата Донецької облради Сергія Білогородського, обвинуваченого в пособництві терористам «ДНР».

Засідання суду, відбулося ще минулого четверга, 2 листопада. Розглядати клопотання Недави суд буде 9 листопада.

Як пише видання «Четвертая власть», несподіване заступництво народного депутата та ще й від правлячої партії робить справу Білогородського надзвичайно цікавою. До сих пір настільки явних випадків «кришування» представниками влади посібників «ДНР» зафіксовано не було.

Судовий процес у справі Білогородського триває більше року. Депутат був заарештований у травні 2016 року. Звинувачення важкі - стаття КК 358 (створення і пособництво в терористичній організації).

Але ця обставина для Олега Недави на перешкоді не стала. У відповідь на питання звинувачення, як можна брати на поруки підозрюваного у співпраці з терористами, нардеп відповів: «Це політична позиція». Виступаючи в суді, нардеп також заявив, що родичі і колеги характеризують Білогородського позитивно, тому ніяких причин тримати його під вартою немає.

Білогородський не надто відомий за межами Донецької області, однак в Донецьку його прізвище знають досить добре. З давніх-давен Білогородський був одним з найближчих соратників колишнього нардепа від Партії регіонів Олександра Бобкова, одного з «батьків засновників» «ДНР».

Саме Бобков стояв біля витоків організації «Оплот», яка в квітні 2014 року захопила Донецьку міськраду, а згодом перетворилася на найбільше і найнебезпечніше збройне формування «ДНР». Олександр Захарченко, який тоді очолював «Оплот», був ставлеником Олександра Бобкова. В той же день, коли міськрада був захоплена, Захарченко заявив, що його головна вимога до Києва - прийняти законопроект Бобкова про місцевий референдум.

Пізніше, коли Захарченко вже був поставлений на чолі «ДНР», Бобков приїжджав до Донецька на церемонію так званої «інавгурації».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: