Нардеп від БПП назвала справу Колмогорова прецедентом, що не додає довіри судам

Нардеп від БПП назвала справу Колмогорова прецедентом, що не додає довіри судам

Справа Колмогорова засвідчила необхідність врегулювання діяльності військової юстиції, зазначила Фріз

Справа прикордонника Колмогорова засвідчила необхідність врегулювання діяльності військової юстиції.

Про це заявила в телеефірі народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Ірина Фріз,  повідомляє прес-служба БПП.

«6 листопада Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ зробив перший крок у встановленні справедливості в справі військовослужбовця 79 прикордонного загону Чорноморського регіонального управління ДПСУ Сергія Колмогорова. Вважаю, рішення суду першої інстанції та апеляційного суду щодо засудження військовослужбовця до 13 років позбавлення волі, це зухвале трактування закону, суті справи. Переконана, навіть студент першого курсу юридичного факультету, після вивчення матеріалів справи, претензій обвинувачення та вироку, зрозумів, що ця справа шита «білими нитками», – заявила Ірина Фріз.

Народний депутат висловила сподівання, що Служба безпеки України встановить причину винесення вироку військовослужбовцю, який виконував наказ свого командира та діяв згідно Статуту.

«Подібні прецеденти не додають довіри суспільства до судової системи. Саме тому зараз необхідно рішуче проводити її реформування. З моєї точки зору, саме справа Сергія Колмогорова засвідчила про необхідність повернення до законодавчого врегулювання діяльності військової юстиції. Не мають права або не повинні цивільні виносити вироки або приймати рішення у справах військових», – наголосила Ірина Фріз.

Як повідомлялось, Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільний і кримінальних справ визнав прикордонника Сергія Колмогорова невинуватим у вбивстві цивільної особи під Маріуполем 7 вересня 2014 року і звільнив його з-під варти в залі суду. Президент Петро Порошенко привітав рішення Вищого спецсуду з розгляду кримінальних і цивільних справ відправити на перегляд справу Колмогорова.

Нагадаємо, 2 листопада ВССУ розпочав засідання у справі Колмогорова і відразу прийняв рішення про перенесення засідання на 6 листопада у зв'язку з неявкою військового прокурора.

Як повідомлялося, Колмогоров у вересні 2014 року, виконуючи наказ, застосував зброю для зупинки автомобіля, внаслідок чого загинув пасажир автівки. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: