«Народний фронт» лобіює два енергетичних законопроекти, вигідні Ахметову?

«Народний фронт» лобіює два енергетичних законопроекти, вигідні Ахметову?
Законопроекти-близнюки з'явилися після зустрічі Сергія Пашинського з Рінатом Ахметовим

У Раді з’явилося два законопроекти, які лобіюють інтереси ДТЕК

Група депутатів на чолі з народними обранцями від «Народного фронту» Сергієм Пашинським, Тетяною Чорновол і Андрієм Іванчуком всередині вересня зареєстрували у Верховній Раді законопроект, який вносить зміни до закону «Про електроенергетику». Наступного дня інша група депутатів-фронтовиків, з оточення Пашинського-Авакова, зареєструвала інший законопроект, який практично ідентичний першому, йдеться у статті «Главкома».

За даними джерел у парламенті, законопроекти-близнюки з'явилися після зустрічі заступника глави фракції «Народний фронт» Сергія Пашинського з Рінатом Ахметовим.

Нардепи пропонують усім побудованим до липня 2015 року сонячним електростанціям (а це практично всі сонячні електростанції в Україні) заднім числом знизити тариф удвічі. Фактично депутати пропонують нівелювати іноземні інвестиції, вкладені у вже побудовані станції (а інвестували в сонячні станції в Україні, зокрема, ЄБРР, китайська корпорація CNBM, до якої перейшли «клюєвські» сонячні станції, державний Ощадбанк і багато інших дрібніших інвесторів). 

Якщо тариф для сонячних електростанцій знизити, то сума, яку ділитимуть між собою інші виробники «традиційної» енергетики, збільшиться. Як відомо, компанія Ахметова ДТЕК – монополіст з виробництва електроенергії тепловими електростанціями. Тарифи для теплової генерації постійно зростають, і тим самим зростають тарифів для промисловості, і для окремих споживачів. За підрахунками деяких експертів, тарифи на електроенергію для бізнесу в Україні вище, ніж подекуди у Європі. З початку року тарифу на вироблену ДТЕК електроенергію збільшився на 30%.

Нагадаємо, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк, будучи прем'єр-міністром України, після Революції гідності лобіював інтереси Ахметова на енергетичному ринку. Зокрема, за даними депутата БПП Сергія Лещенка, Яценюк неодноразово зустрічався з Ахметовим на конспіративних особняках.

Крім того, Яценюк постійно критикував колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, на якого президент Петро Порошенко поклав обов'язок провести енергетичну деолігархізацію щодо Ахметова.

Докладніше читайте у статті «Главкома» «Донецький» народний фронт в енергетиці нової України»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: