Насалик розповів, як Україна зменшує постачання вугілля з зони АТО

Насалик розповів, як Україна зменшує постачання вугілля з зони АТО
Постачання вугілля

Міністерство зробило широку програму диверсифікації вугілля антрацитової групи, заявив Насалик

ПАТ «Центренерго», група компаній ДТЕК та Чернігівська теплоцентраль (ПАТ «Технова») постачають вугілля марки А з диверсифікованих джерел. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

«Міністерство зробило широку програму диверсифікації вугілля антрацитової групи. На сьогодні зафрахтовано понад 560 тис. тонн антрацитів, які постачатимуться з альтернативних джерел. Антрацитову групу постачає не тільки «Центренерго», а й група «Технова», – сказав Насалик. 

Крім того, за його словами, уряд зробив усе, щоб зменшити споживання вугілля антрацитової групи. «На Зміївській ТЕС на 2-му і 5-му блоках ми переробляємо систему подачі із антрацитової на газову групу. Це дасть нам можливість мінімізувати постачання антрацитів із зони АТО», – розповів міністр.

Насалик нагадав, що Україна спожила в тепловій генерації 24 млн тонн вугілля. 

«З них 9,2 млн тонн – антрацитова група, яка на контрольованій території не видобувається. Вугілля, яке отримує Україна із зони АТО, це вугілля, яке отримується з шахт, зареєстрованих та які сплачують податки на території України», – наголосив міністр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: