Населення світу все менше вважає свої країни демократіями

Населення світу все менше вважає свої країни демократіями

Жителі країн Європи скептично ставляться до функціонування ЄС

Лише половина населення світу вважає, що їх країна проживання є демократичною. Такі дані опублікували німецька соціологічна фірма Dalia Research та фундація «Альянс демократій», які опитали 150 тисяч людей в 57 країнах світу.

Про це пише інформаційне агентство Reuters.

В розвинених демократіях 38% населення не задоволені поточним станом справ. В США 46% опитаних заявили, що вважають країну демократією. В той же час 40% американців висловили переконання, що їх держава не достатньо демократична. Більше половини громадян США вважають, що їх країна має позитивний вплив на демократію по всьому світу. В той же час жителі Європи і Канади говорять більше про негативний вплив США в цьому питанні.

52% європейців вважають, що ЄС не діє в їх інтересах. Найбільш негативне ставлення до ЄС продемонстрували громадяни Італії, Франції і Греції. Так,  69% опитаних італійців вважають, що ЄС веде політику, яка не відповідає їх інтересам. Європейці найбільшу загрозу для демократії бачать в фінансових інституціях і банках – такі настрої є найбільш масовими в Греції.

Загалом 52% опитаних вважають, що їх країна не готова до нової фінансової кризи. В той же час 40% жителів США, Канади і Австрії заявили, що такі соціальні мережі як Facebook та Twitter мають негативний вплив на демократію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: