Наступного вівторка ЦВК буде оновлено частково – експерт

Наступного вівторка ЦВК буде оновлено частково – експерт

11 кандидатур по 226 голосів – це надзвичайно велике завдання для парламенту й навряд чи він з ним справиться, вважає голова КВУ

Проголосувати за 11 кандидатур оновленого складу Центральної виборчої комісії – це велике завдання для українського парламенту, тому у наступний вівторок Верховна Рада, швидше за все, частково оновить ЦВК. Про це в ефірі «5 каналу» заявив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.
«Я думаю, що, швидше за все, у вівторок буде частково оновлена Центральна виборча комісія. 11 кандидатур по 226 голосів – це надзвичайно велике завдання для парламенту й навряд чи він з ним справиться», - сказав він.
Кошель зазначив, що по окремих кандидатурах вже пішли суперечки, «вже партії почали відмовлятись».
Нагадаємо, до Верховної Ради внесено президентський законопроект про призначення на посади членів Центральної виборчої комісії. Петро Порошенко пропонує звільнити 12 членів ЦВК, серед яких Андрій Магера, Жанна Усенко-Чорна та голова Комісії Михайло Охендовський. Проектом постанови передбачено призначити на посади членів ЦВК Аллу Басалаєву, Михайла Вербенського, Романа Гребу, Ольгу Желтову, Олега Конопольського, Світлану Кустову, Ольгу Лотюк, Віталія Плукаря, Євгенія Радченка, Надію Синицю та Леонтія Шипілова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: