НАТО поглиблює співпрацю з Україною - політолог

НАТО поглиблює співпрацю з Україною - політолог
thekievtimes.ua

Фактично Україна стала одним з головних партнерів НАТО на східних рубежах

Схвалення всеосяжного пакету допомоги Україні Північно-Атлантичним Альянсом означає системний розвиток співпраці між НАТО і Україною. Таку думку у коментарі «Главкому» висловив політолог Володимир Фесенко.

«Фактично Україна зараз стала одним з головних партнерів НАТО на східних рубежах разом з Грузією. Нам потрібна допомога наших міжнародних партнерів», - зазначив він.

Експерт нагадав, що у України немає перспективи у найближчі роки отримати членство у НАТО з різних причин. Водночас наша країна отримує відчутну допомогу від Альянсу.

«НАТО активно допомагає Україні у здійсненні військової реформи, навчанні українських вояків, щоб підвищувати оборонну здатність нашої країни», - сказав він.

Нагадаємо, Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що міністри оборони країн Альянсу схвалили пакет допомоги Україні. «У рамках реалізації цього пакету ми будемо надавати консультації і сприяння», - зазначив він.

Також Столтенберг зазначив, що Російська Федерація повинна припинити дії, спрямовані на дестабілізацію ситуації на сході України.

«Росія повинна припинити дестабілізацію ситуації на території України, повинна вивести війська і озброєння. Режим припинення вогню і Мінські угоди повинні виконуватися».


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: