Полонений український моряк домігся відключення «Русского радио» у СІЗО

Полонений український моряк домігся відключення «Русского радио» у СІЗО
Український моряк Андрій Ейдер

Тюремники замінили Ейдеру на його прохання «Русское радио» на «Європу плюс»

Росіяни намагаються впливати на заарештованих українських моряків, звинувачених у порушенні кордонів РФ, підсилаючи невідомих під виглядом адвокатів.

Про це повідомляє член команди захисників українських військовополонених Марія Куракіна, яка 12 грудня відвідала в «Матроській тиші» пораненого моряка Андрія Артеменка.

«До нього приходила разом зі слідчим якась жінка, що представилася адвокатом, не назвавши своє прізвище. Зазначила, що прізвище її занадто складне для сприйняття», - пише Куракіна.

Вона зазначає, що попередила свого підзахисного, як діяти в подібних ситуаціях.

Щодо стану здоров'я Артеменка, який разом з ще двома моряками Василем Сорокою та Андрієм Ейдером отримав поранення під час обстрілу судна «Бердянськ», адвокат зазначає наступне:

«Осколкові поранення в ліву руку, пальці, по тілу, окалина при вибуху потрапила в очі. Начебто бачить, але зір викликає мої побоювання. Можлива контузія. Зараз почувається краще».

За словами Куракіної, Артеменко, як і личить військовому, тримається бадьоро, підтягнуто.

«Бойовий дух на підйомі, цікавиться новинами у справі. Андрій передає привіт своїм близьким та батькам, нареченій, просить передати, що все нормально, приймає призначені тюремними лікарями препарати. Чекає повернення додому, до рідних», - зазначає адвокат, резюмуючи, що стан здоров'я підзахисного буде тримати під контролем.

Інший адвокат,  Олександра Маркова, повідомляє подробиці про стан ще одного пораненого українського моряка Андрія Ейдера – наймолодшого (18 років) з військовополонених.

«Осколкове поранення ніг, кульгає... Приходить до тями, може пересуватися (і йому навіть не потрібні милиці, але кульгає) і виглядає досить бадьоро, не втрачає почуття гумору», - пише Маркова.

Правда, за словами адвоката, у Ейдера насилу згинається коліно і один осколок з ноги ще не витягли, але тримається він дуже гідно й мужньо.

Маркова також повідомляє, що тюремники замінили Ейдеру на його прохання «Русское радио» на «Європу плюс».

«Після попередніх публікацій у ЗМІ з приводу радіо Андрій жартує і сподівається, що не зіпсував «Русскому радио» рейтинги», – пише адвокат.

«Ми продовжуємо працювати і сподіваємося, що незабаром стане менше військових, змушених зустрічати Новий рік не зі своїми сім’ями», – резюмує Маркова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: