Виявлено спосіб зараження Covid-19, яким нехтують люди

Виявлено спосіб зараження Covid-19, яким нехтують люди
Заразитися коронавірусом можна через волосся

Медики просять не забувати про небезпеку

Заразитися коронавірусом можна через волосся, хоча про це забуває більшість людей. Про це повідомив доктор медичних наук, професор Анатолій Альтштейн.

Вчений занепокоєний, що люди нехтують цією інформацією, збуваючи про небезпеку передачі Covid-19 саме таким шляхом. При цьому вірус може залишатися на волоссі протягом трьох діб, нагадує він.

Щоб уникнути небезпеки варто носити головний убір.

8 травня китайські вчені також підтвердили, що коронавірус здатний передаватися статевим шляхом. В ході тестування пацієнтів чоловічої статі в міській лікарні Шанцю з'ясувалося, що в спермі шести з 38 обстежених хворих були виявлені сліди SARS-CoV-2. Фахівці уточнили, що обстежені пацієнти одужували, але, мабуть, все одно залишалися на заразними.

Раніше вчені також виявили, що коронавірус може передаватися фекально-оральним шляхом. Вчені з Інституту Хабрехта, Медичного центру Університету Еразма Роттердамського і Маастрихтського Університету (Нідерланди) з'ясували, що коронавірус здатний вражати клітини кишечника і розмножуватися в них. Про це повідомляється на порталі Eurekalert.

Станом на 9:00 8 травня в Україні 14195 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 361 летальний, 2706 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 504 нові випадки. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

Хворобу підтверджено у 977 дітей та 2 758 медиків.

Усього в Україні досліджено 159 155 зразків методом ПЛР.

На амбулаторному лікуванні 9 765 пацієнтів, з них 801 дитина та 2 271 медпрацівник. Усього потребували госпіталізації 4 430 осіб, з них 176 дітей та 487 медиків.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: