Не всі чиновники часів Януковича є людьми Януковича, – Зеленський

Не всі чиновники часів Януковича є людьми Януковича, – Зеленський

Президент відкинув звинувачення у тому, що влада звільняє ефективних людей або тих, хто вдало впроваджує реформи

Те, що людина працювала на державній посаді за часів президентства Віктора Януковича, не означає, що її не можна знову призначати на державну посаду.

Про це глава держави заявив на пресконференції у Маріїнському палаці.

«Ви кажете, що я проводжу старих людей із системи Януковича. Може бути, але скажіть тоді, будь ласка, хто? Любченко (призначений 29 квітня на посаду голови Державної податкової служби Олексій Любченко, – «Главком») не був керівником Податкової. Ми з вами теж жили за часів Януковича, ви теж були журналісткою, і я теж жив. У нас не всі люди, які були за часів Януковича, є людьми Януковича», - сказав Зеленський.

Водночас він відкинув звинувачення у тому, що влада звільняє ефективних людей або тих, хто вдало впроваджує реформи. Зокрема, коментуючи звільнення голову Митної служби Максима Нефьодова, Президент зауважив, що позитивно ставиться до нього особисто, але на митниці Нефьодов не показав ефективної роботи.

Президент також наголосив, що призначення людей на керівні посади відбувається за допомогою конкурсів, а правоохоронні органи допомагають главі держави отримати інформацію щодо тих чи інших кандидатів. «Так, Служба безпеки надає мені допомогу, коли надає довідки, тому що я не знаю, що це за люди... Дуже складно. В цілому уся система конкурсів, яка зараз є, у ній дуже нелегко розібратися», - зауважив Зеленський.

Глава держави також звернув увагу на те, що у низці конкурсів на різні посади претендують одні й ті самі люди, що викликає певний подив.

Як повідомлялося, уряд 24 квітня звільнив голову Державної податкової служби Сергія Верланова та голову Державної митної служби Максима Нефьодова.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що вони втратили довіру людей і мусили піти з посад.

19 квітня Кабінет міністрів призначив Олексія Любченка головою Державної податкової служби. Любченко в 1999-2003 роках працював першим заступником голови Податкової адміністрації в Кіровоградській області, а з 2003 по 2005 рік очолював податкову адміністрацію Черкаської області.

У 2009-2011 роках Любченко обіймав посаду заступника голови Державної податкової адміністрації. У 2012−2014 роках був помічником народного депутата Віктора Тимошенка.

Як повідомлялось, президент Володимир Зеленський у середу, 20 травня, провів тригодинну пресконференцію, присвячену року з дня його інавгурації.

За цей час президент устиг відповісти на питання тільки близько 15 журналістів з-понад 70 акредитованих.

При цьому кількість акредитованих журналістів також було обмежена, нібито через пандемію коронавірусу.

Зеленський спілкувався з журналістами без маски.

«Щоб мене чути було. Але якщо наполягаєте, можу вдягнути», - сказав президент перед початком пресконференції.

При цьому журналістів на зустріч з президентом пускали тільки в виданих одноразових масках і рукавичках, проте більшість із них також зняли їх під час спілкування.

Під час пресконференції Зеленський заявив, що однієї президентської каденції йому може не вистачити, щоб виконати ці обіцянки, і він подумає про можливість балотуватися на другий термін, хоча в його передвиборчій програмі зафіксовано, що він обійматиме посаду президента виключно п’ять років.

Як повідомлялось, підготовка до пресконференції Зеленського почалася зі скандалуЖурналісти низки провідних українських ЗМІ заявили про те, що Офіс президента відмовив їм у акредитації. «Вперше за 10 років існування «Главкома», наших журналістів не акредитували на пресконференцію президента. Навіть при Януковичу пускали, хоч і не давали задати запитання. Але акредитовували. Що ж, це їх вибір. Ось так і організовується різними тимошенками-єрмаками «тепла ванна» Зеленського. Зрештою, і це пройде», – написав в Facebook керівник проєкту «Главком» Віктор Шлінчак.

Натомість потрапити на пресконференцію президента змогла «журналістка» Шарій.net.

Напередодні речниця президента Юлія Мендель наголосила, що жодних «теплих ванн» на пресконференцію не готували«Не сумніваюся, що завтра стане зрозуміло, що жодних «теплих ванн» Володимиру Олександровичу не готували. Як показав рекордний пресмарафон, шостий президент України готовий відповідати на всі питання навіть впродовж 14 годин», - зазначила Мендель.

Нагадаємо, 20 травня 2019 року відбулася інавгурація Зеленського.

З нагоди 100 днів президентства Зеленський провів 14-годинний пресмарафон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: