Ніконов пояснив, нащо перемістився з посади заступника у радники Кличка

Ніконов пояснив, нащо перемістився з посади заступника у радники Кличка
Ігор Ніконов і Віталій Кличко

Ніконов хотів працювати в команді мера господарником і не торкатися політики

Відомий забудовник, співвласник компанії KAN Development, радник Кличка Ігор Ніконов в інтерв’ю «Главкому» розповів, чому він  залишив посаду першого заступника Кличка і перемістився на місце його радника. Адже, подейкують, що колишній столичний чиновник виконує ті самі функції, просто тепер не несе відповідальності.

«Це неправда, - заявив він. - Я все-таки бізнесмен, був ним і ним залишаюсь. Я неодноразово казав, чому туди пішов. Хотів допомогти місту, Віталію. Всі ж забули, яка була ситуація. Майдан був повністю завалений наметами, в адміністрації жили люди, безхатьки, я у своєму кабінеті шприци знаходив... Я одразу казав, що приходжу на рік. Ну, довелося ще до виборів допрацювати. Виграли ми вибори, і все – я спокійно пішов, як і повинен був піти. Я не збирався там залишатись. Політика – це не моє».

Ніконов додав, що коли йшов працювати до Кличка першим заступником, думав, що буде господарником, і політики не торкатиметься. «Але, на жаль, політика мене почала чіпляти і досі чіпляє. А цього я дуже не люблю, бо в політиці потрібно говорити те, що від тебе хочуть почути, а не те, що ти думаєш. Ти постійно потрапляєш на популістів, які роблять з мухи слона. Понад те, я, вибачте, не альтруїст, мені треба заробляти гроші. У мене 10 дітей і на 8 тисяч гривень, звісно, я їх забезпечити не можу. Як бізнесмену мені все-таки потрібно приділяти час бізнесу», - пояснив забудовник.

Він запевнив, що в ролі бізнесмена виступає 90% свого часу, коли як в якості радника Кличка лише  10%.

«Я допомагаю меру порадами, спілкуюсь із ним майже щодня. З купи питань він питає моєї поради. Це не означає, що він робить, як я скажу. Але на багатьох речах я розуміюся добре», - зазначив колишній заступник столичного мера.

Кличко, зі слів  Ніконова, звертається до нього з «глобальних питань».

«Це питання бюджету, стратегічного розвитку міста. Це питання якихось порівняльних характеристик, правильності зроблених техніко-економічних обґрунтувань тих чи інших проектів – не будівельних, а будь-яких. Він може питати, як правильніше вести діалог з іноземними інвесторами, тому що я займався реструктуризацією боргів і так далі, у мене великий тут досвід», - розповів Ніконов.

Втім, він зазначив, що й сам Кличко «дуже самостійна людина».

«Я даю поради і ніколи не наполягаю на їхньому виконанні, бо це його відповідальність, його справа. Але прислухається, звісно. Щодо тих сфер, де можуть бути мої якісь особисті інтереси, він питання мені навіть не ставить. Та й мені було б незручно в таких випадках щось говорити. Я присутній на щотижневих нарадах у мера, на які він викликає заступників, там я виступаю», - зазначив Ніконов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: