Німецький політолог пояснив, чому найкращий союзник України Саудівська Аравія

Німецький політолог пояснив, чому найкращий союзник України Саудівська Аравія

Із самого початку спад в російській економіці не був пов'язаний із санкціями, а був пов'язаний із падінням цін на нафту, пояснив Умланд

Ефект введених щодо Росії санкцій виріс одночасно з падінням цін на нафту у світі. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів німецький політолог Андреас Умланд.
За його словами, із самого початку ці санкції не були такими, щоби зруйнувати економіку РФ. «Вони слугували деяким сигналом, відкриттям рахунку: мовляв, для Росії це (її дії в Криму і на Сході України) не минеться без втрат. Ці санкції для Росії - певна проблема. Візьміть банки, які зараз не мають повного доступу до західних ринків капіталу. Це є проблемою для російської економіки. Уся кредитно-банківська система від цього страждає. Ви знаєте, що є індивідуальні санкції для людей, які залучені до політичних рішень. Вони не можуть подорожувати, їхні банківські рахунки заморожені тощо. Тому витрати для певних компаній, людей, російської економіки в цілому лише збільшуються, поки введені санкції залишаються в силі», - сказав Умланд.
Він зазначив, що нині в російській економіці спостерігається етап переходу від спаду до застою. Але, за словами експерта, із самого початку цей спад не був пов'язаний із санкціями, а був пов'язаний із падінням цін на нафту.
«Тобто, ефект введених санкцій виріс одночасно з падінням цін на нафту у світі. Коли Саудівська Аравія заявила про намір збільшити видобуток і в боротьбі за європейський ринок суттєво знизити ціни, навіть жарт з'явився, мовляв, Саудівська Аравія - найкращий союзник України», - сказав Умланд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: