Новим начальником УДО став боєць, який потиснув руку терористу Моторолі

Новим начальником УДО став боєць, який потиснув руку терористу Моторолі
Олексія Оцерклевича призначено начальником Управління державної охорони України

Зеленський звільнив Гелетея з посади начальника Управління державної охорони України

Президент України Володимир Зеленський призначив Олексія Оцерклевича начальником Управління державної охорони України.

Відповідний указ №334/2019 розміщено на сайті глави держави.

«Призначити Оцерклевича Олексія Ярославовича начальником Управління державної охорони України», - йдеться в документі.

Іншим указом - №333/2019 - Зеленський звільнив Валерія Гелетея з посади начальника Управління державної охорони України.

Як повідомлялося, Гелетей 22 травня написав рапорт про звільнення з посади начальника Управління держохорони, яку він обіймав з жовтня 2014 року.
Олексій Ярославович Оцерклевич — український військовик, підполковник Збройних сил України. Учасник війни на сході України, заступник командира 1-го механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади у часи боїв за Донецький аеропорт. 

Зазначимо, що на сайті «Вікіпедія» описано два скандальні інциденти, у які потрапляв Оцерклевич: 

  • 11 березня2011 року в частині А-1048, де Олексій Оцерклевич обіймав посаду командира роти, стався інцидент під час якого 20-річний солдат Олексій Д'яконов зламав собі ногу 32-кілограмовою гирею. За словами командування частини, які згодом підтвердив і сам потерпілий, Д'яконов за півроку служби «напрацював» на 7 попереджень і жодного заохочення. Після чергового порушення дисципліни Оцерклевич запропонував солдату самому обрати собі міру покарання і той зголосився носити 32-кілограмову гирю. Ротний же віддав наказ солдатам пробігти декілька разів навколо казарми. Рядовий Д'яконов побіг з гирею в руках, проігнорувавши команду «Стій!», послизнувся і зламав гирею ногу. Втім, очевидно, що подібне пояснення задовольнило не всіх і Військова прокуратура Деснянського гарнізону відкрила кримінальну справу за статтею 424 (частина 2) Кримінального кодексу України, згідно з якою Олексія Оцерклевича мали намір засудити на 5 років позбавлення волі за перевищення службових повноважень та не уставні методи впливу на солдат строкової служби.
  • У грудні 2014 року журналісти російського телеканалу Lifenews показали сюжет про зустріч «кіборгів» з бойовиками ДНР поблизу Донецького аеропорту. Переговори з ватажком терористів Моторолою вів Олексій Оцерклевич. Український офіцер потиснув бойовику руку та сказав, що вважає цю війну «братовбивчою», ініційованою політиками та нікому не потрібною. Ця ситуація спричинила сильний резонанс в українському суспільстві, яке різко засудило вчинок Оцерклевича. Сам офіцер в своє виправдання заявив, що насправді йому хотілося задушити Моторолу, але перш за все треба було вивести без стрілянини українських солдат. Окрім того, він повідомив, що за декілька днів потому зустрівся з Павловим ще раз і, приспавши його пильність, надав змогу провезти оточеним бійцям дві машини боєприпасів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: