Новинський зустрівся з членом британського парламентського комітету з питань Brexit

Новинський зустрівся з членом британського парламентського комітету з питань Brexit
Вадим Новинський

Новинський і Уіттінгдейл прийшли до єдиної думки, що Україна не повинна замикатися на євроінтеграційних процесах

Один з лідерів «Опозиційного блоку» Вадим Новинський провів зустріч з депутатом Палати громад парламенту Великобританії Джоном Уіттінгдейлом.

Мета візиту Уіттінгдейла в Україну - зустрічі з представниками українського парламенту і уряду, експертами, громадськими діячами, щоб розповісти про цілі Brexit, і як досвід Великобританії може бути застосовний в Україні, повідомляє Gazeta.ua.

Новинський і Уіттінгдейл прийшли до єдиної думки, що Україна не повинна замикатися на євроінтеграційних процесах, а дивитися ширше на свої економічні інтереси, які пов'язані в тому числі з ринками Росії, СНД та інших країн. «Повинен бути прагматичний підхід у вибудовуванні зовнішньої політики і економічної стратегії. Союзи заради союзів - це доля популістів. Ми повинні практично «на калькуляторі» рахувати ефект від тієї чи іншої зовнішньополітичної угоди і керуватися інтересами виключно українців», - зазначив Новинський на зустрічі зі своїм британським колегою.

Також британський і український парламентарії обговорили порушення прав опозиції. Уіттінгдейл зазначив, що в Британії опозиція захищена сильніше влади, в тому числі депутатською недоторканністю. 

Джон Уіттінгдейл - депутат Палати громад Парламенту Великобританії. Колишній голова міжпартійної групи зі зв'язків з Україною, активно цікавиться українськими питаннями. Раніше був політичним радником прем'єр-міністра Маргарет Тетчер і працював міністром культури, медіа та спорту в уряді Девіда Кемерона. Був одним із 6 міністрів - прихильників виходу Великобританії з ЄС. Зараз він входить до парламентського комітету з питання виходу з ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: